Omniplan In Beweging Voor FFP Bomen Actie

FFP bomenactie

De vereniging FFP streeft ernaar om voor iedere Nederlander een financieel gezonde toekomst binnen handbereik te brengen. Maar financiële gezondheid verliest z’n waarde als die niet gepaard gaat met een gezonde leefomgeving en lifestyle.

Omniplan in beweging voor het FFP-bos

In de 3e week van september komen de medewerkers van Omniplan in beweging om bomen voor het FFP-bos bij elkaar te sparen. Een half uur sporten (wandelen, paardrijden, fietsen, zwemmen, etc.) staat gelijk aan 1 boom. Daarnaast is er in de pauze een wandel lunch en een trap challenge waar men zelfs voor meer bomen kan sparen. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk bomen bij elkaar te bewegen.

Waarom bomen planten en bewegen?

FFP wil in hun jubileumjaar investeren in een gezonde toekomst. Dat willen ze doen door het planten van bomen. Momenteel bestaat 10% van het Nederlandse oppervlak uit bos. Dat maakt ons land bijna hekkensluiter in de Europese Unie. Mede om die reden is afgelopen jaar, als onderdeel van het Klimaatakkoord, voor Nederland een Bossenstrategie opgesteld. Deze strategie heeft tot doel om de komende negen jaar 10% meer bos aan te planten. Voor een gezonde leefomgeving zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van bomen. Bomen filteren de lucht, slaan CO2 op en produceren de zuurstof die wij als mens nodig hebben.

Naast een gezonde leefomgeving is het ook belangrijk om elke dag even te bewegen. Je voelt je daardoor niet alleen stukken fitter en gezonder, maar je verkleint ook de kans op allerlei (welvaarts)ziekten. Elke dag een half uurtje beweging is al voldoende. Fiets bijvoorbeeld naar je werk, wandel tijdens je lunchbreak, jog na werktijd of kies een andere beweegactiviteit. Zolang je maar doet wat je fijn en leuk vindt.

"Net zoals met financiële planning is het creëren van een goede leefomgeving en een gezonde lifestyle iets voor de lange termijn."

Doe je mee?

Wellicht ben je geïnspireerd om ook in beweging te komen, investeer in een goede toekomst. Komende winter plant Staatsbosbeheer met deze donatie een compleet bos!

Doneer hier: https://www.buitenfonds.nl/crowdfunding/projecten/project/FFP