FINANCIELE PLANNING

Inkomen voor later

Wanneer we praten over ‘pensioen’, dan hebben we het over een sociaal systeem dat allang niet meer van deze tijd is, opgezet toen we vrijwel allemaal nog volop zware fysieke arbeid leverden binnen allerlei productieprocessen. We kunnen zonder enige twijfel stellen dat de huidige maatschappij en de arbeidsmarkt van vandaag de dag hier niet meer op aansluiten.

betreft nog steeds een potje met geld voor later, waar we tijdens ons gehele werkzame leven alleen maar voor sparen en niet aankomen. Terwijl onze loopbanen en dienstverbanden steeds flexibeler worden,

blijven pensioenproducten volharden in een starre benadering: pensioen opbouwen doe je nu, pensioen uitkeren doe je later. Geen wonder dat mensen hier geen verbinding mee voelen en dus niet intrinsiek gemotiveerd zijn om in het hier en nu met hun pensioen aan de slag te gaan.Omniplan beschouwt pensioen niet als een inkomensvoorziening, bedoeld voor na het bereiken van de AOW-leeftijd, maar wél als een ‘inkomen voor later’. Wanneer ‘later’ is? Dat hangt van de klant af.In deze whitepaper geeft Omniplan zijn visie op ‘inkomen voor later’ en hoe financiële dienstverleners hierop kunnen inspelen.

Whitepaper: Omniplan - Inkomen voor Later