FINANCIELE PLANNING

Omniplan introduceert Personal Finance Planner, de opvolger van Adviesplanner

De planner voor financieel adviseurs is aantrekkelijker, gebruiksvriendelijker én biedt meer functionaliteiten.

Met de komst van de Personal Finance Planner introduceert Omniplan de gloednieuwe opvolger van de Adviesplanner. De Personal Finance Planner is op diverse punten verbeterd, uitgebreider en visueel aantrekkelijker dan zijn voorganger. Daarnaast zijn diverse functionaliteiten vernieuwd.

Meer inzicht in financiële mogelijkheden 

De Personal Finance Planner helpt financieel adviseurs consumenten inzicht te geven in de samenhang tussen budget- en vermogensontwikkeling én in belangrijke life-events, zoals pensioen, ontslag of overlijden. De planner helpt financieel adviseurs bij het berekenen en doorrekenen van financiële vraagstukken voor de consument. Maarten Boddeus, directeur Product & Markt van Omniplan: “Hierdoor ondersteunt de Personal Finance Planner financieel adviseurs nog beter bij het geven van gedegen financieel en fiscaal advies. Om financieel adviseurs de nieuwe tool vrijblijvend zelf te laten ervaren, kunnen zij nu een gratis proeflicentie van een maand krijgen.”

Haal meer uit uw advies

De Personal Finance Planner is flink uitgebreid in functionaliteit, bijvoorbeeld op de onderwerpen ‘schenken van vermogen’ en ‘adviseren over bv’s’. De planner is overzichtelijker geworden en daarmee geschikt om als financieel adviseur samen met een consument achter een scherm plaats te nemen en advies te geven. Ook is de planner visueel aantrekkelijker: met meer kleuren, meer visuele elementen zoals grafieken en een overzichtelijke interface voor een optimale gebruikerservaring. Daarnaast is er ruimte voor flexibele rapportage, specifiek ingericht op de wensen en behoeften van een individuele klant. Vanwege de intuïtieve navigatie en meer overzicht biedt de tool ook de financieel adviseur meer gebruiksgemak.

Het ideale moment om de planner te vernieuwen was nu, vertelt Maarten Boddeus. “De vernieuwing van de Personal Finance Planner gaat gepaard met de overstap naar een nieuwe Microsoft-omgeving. Niet alleen qua usability, maar ook op het vlak van beveiliging hebben we een grote stap gezet. Op al deze gebieden voldoet de planner aan de eisen van vandaag en morgen.”

Toekomstbestendig

De Personal Finance Planner is zodanig ingericht dat deze klaar is om in de toekomst aan te sluiten op externe databronnen. Denk aan de Belastingdienst, Mijnpensioenoverzicht.nl en DUO. Alle berekeningen in de Personal Finance Planner voldoen aan actuele fiscale wet- en regelgeving. De tool wordt daarin continu geüpdatet en uitgebreid.