Iwize Omniplan

iWize

Brondata biedt efficiency én privacy voordelen


iWize is een jong softwarebedrijf met gedreven techneuten die verder kijken dan de laatste hype. Wij bieden privacy vriendelijke softwareoplossingen die het digitale leven van consumenten en bedrijven makkelijker maken. Hiermee vergroten we de zelfredzaamheid van consumenten en helpen we bedrijven op een slimme manier gebruik te maken van beschikbare (bron)data. Dit doen we voor financieel adviseurs en geldverstrekkers maar ook voor bijvoorbeeld verzekeraars, woningcorporaties en schuldhulpverleners.

Brondata
Persoonlijke data van consumenten is vaak nodig om ze een goed (financieel) advies te kunnen geven of om bijvoorbeeld een krediet of hypotheek te kunnen verstrekken. Voor een gemiddelde hypotheekaanvraag moet een consument tien tot twintig stukken bij elkaar zoeken die aan allerlei kwaliteitseisen moeten voldoen. Dit leidt tot frustraties bij zowel de consument als de ontvangende partij. Processen duren hierdoor lang en er worden veel kosten gemaakt. Veel persoonlijke data is bij allerlei bronnen online beschikbaar zoals MijnOverheid, MijnPensioenoverzicht, banktransacties (PSD2) en openbare registers. Door deze “brondata” op een slimme en privacy vriendelijke manier te ontsluiten kan de consument in een mum van tijd de juiste en relevante gegevens verzamelen en delen met derden.

Slim combineren
Voor een compleet financieel advies heb je andere data nodig dan voor het aanvragen van een nieuwe hypotheek. Door data uit verschillende bronnen slim te combineren is het mogelijk om een relevant en betrouwbaar profiel te maken van een klant. Alleen die gegevens worden ontsloten die vanuit een specifiek proces noodzakelijk zijn. Ze worden vervolgens vertaald naar elk gewenst datamodel. Daardoor is integratie binnen bestaande processen en systemen relatief eenvoudig.

Privacy en Security by design
Al onze software is gebouwd op de principes van Privacy en Security by design. Gegevens worden nooit onnodig verzameld, de gebruiker is altijd in control en wij slaan nooit gegevens op. Wij zorgen ervoor dat de privacy voor de consument en betrouwbaarheid voor de ontvangende partij gewaarborgd zijn.

Samenwerking met Omniplan
Al sinds de start van ons bedrijf werken we samen met Omniplan. Eerst als prefill oplossing binnen rekenmodules. Nu steeds breder bij het ontwikkelen van logische customer journeys en klantportalen en het vertalen van beschikbare data naar waardevolle business oplossingen.

Blog Omniplan De Basisbeurs Is Weer Terug Van Weggeweest
Omniplan

De basisbeurs is terug van weggeweest!

Lees meer
BANNER DGA2
Blog

'DGA’s moeten belasting betalen over bovenmatige leningen’

Lees meer
Whitepaper Landingspage
Whitepaper

Whitepaper: Toekomstbestendig Wonen

Lees meer