Stacy Cashmore - Tech-Explorer DevOps bij Omniplan

Wat is je rol binnen Omniplan?

Ik vervul de functie van Tech-Explorer DevOps. Het leuke aan deze functietitel is dat het alles en ook niets zegt. Mijn baan kent namelijk veel verschillende facetten. Allereerst ontwikkel ik zelf software. Ik werk samen met de development teams, waarbij ik tests afneem en software schrijf. In mijn team werken we aan ons Personal Finance Platform waarmee we een globaal beeld creëren van de huidige financiële positie van gebruikers. Op basis van dit beeld produceert ons platform financieel advies, wat wij dan delen met onze klanten. De software houdt rekening met je inkomen, woning, spaargeld en vermogen en rekent jouw unieke financiële situatie door voor alle life events. In de IT-wereld kennen we een fantastische gezegde: “Don’t eat the elephant”. Hiermee wordt bedoeld; probeer niet die hele grote verandering in 1 keer aan te brengen, maar probeer het te splitsen zodat je gefocust kunt blijven. Daar probeer ik ook aan bij te dragen binnen de development teams.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Elke dag is voor mij anders. Ik begin mijn dag best vroeg, ongeveer rond 06:30 uur. Ik neem dan altijd wat tijd om wat artikelen te lezen (via o.a. Pluralsight) om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Rond 07:30 uur ga ik rustig ontbijten en ga dan rond 08:30 uur daadwerkelijk aan de slag. Ik check mijn e-mails en sluit me daarna aan bij één van de development teams. We hebben we elke dag om 10:00 uur een (online) stand-up meeting, die geven een goed beeld van de voortgang.

In de middag neem ik 90 minuten de tijd om te pauzeren. Tijdens mijn lunch ga ik meestal lekker wandelen of hardlopen in de duinen van Noordwijk. Het indelen van je werk is erg flexibel bij Omniplan, zolang je dit maar communiceert en afstemt met je team. We werken veel in mobbing-sessies, waarbij meerdere mensen aan een opdracht samenwerken. Tijdens de mobbing-sessies proberen we er altijd voor te zorgen dat elke teamlid zijn of haar ideeën op tafel kan leggen zodat we hier over kunnen sparren. Naast hard werken, is er gelukkig ook veel ruimte voor gelach en geklets tussendoor. Dat maakt het werken in een team wel heel leuk.

Wat maakt je baan zo leuk?

Wat mijn baan zo leuk maakt is de kans die het biedt om architectuur te ontwikkelen die we in de toekomst zullen gebruiken, met zeer gemotiveerde collega’s. We hebben als team niet de mindset “Dit is hoe wij software bouwen” maar meer “Dit is hoe wij software vandaag bouwen en hoe willen wij software morgen bouwen?” Net zoals dat software continu in ontwikkeling is, zijn wij dat bij Omniplan ook.

Martijn Gribnau - Senior Developer bij Omniplan

Wat is je rol binnen Omniplan?

Ik ben Senior Developer en teamlead bij Omniplan. Binnen mijn team werken we aan onze Personal Finance Planner, specifiek op het onderdeel voor de woon-adviesroute (berekenen van Hypotheken).

Hoe ziet je werkdag eruit?

's Ochtends begin ik altijd met het voorbereiden van onze stand-up. In een kwartier bespreken we dan welke belangrijke zaken op ons scrum-bord staan en trappen we de dag gezamenlijk af. Daarna ga ik terug in de ‘mob’, waarin we met meerdere developers gaan programmeren. Het kan zo zijn dat we ons team in meerdere groepjes splitsen om met elkaar aan een bepaalde functionaliteit gaan werken. In mijn rol als teamlead hou ik overzicht op het team en zorg ik er tevens voor dat mijn collega’s continu vooruit kunnen met hun werk. Voor de rest van de dag ben ik volop bezig met programmeren en informatie delen aan andere teams. Wat ik fijn vind aan werken bij Omniplan is dat er een goede balans is tussen werk en privé. Ik stop op tijd met werken zodat ik mijn zoontje kan ophalen van de opvang.

Wat maakt je baan zo leuk?

Bij Omniplan leer je enorm veel over de nieuwste Cloud technieken (Azure), dat is iets wat ik erg belangrijk vind. Daarnaast heb ik vaak lol in mijn werk en met mijn collega’s: er is ruimte voor geintjes en we lachen veel. Verder is het kantoorpand van Omniplan prachtig, aan de ene kant heb je mooi uitzicht over het IJ en aan de andere kant station Amsterdam Centraal.