Skip to content

25 jaar Omniplan van Floppy tot Cloud

29 september 2020

Waar we vandaag onze gegevens via de Cloud raadplegen, ging dat een aantal jaren terug wel even anders. Van floppy, cd-rom tot cloud; de afgelopen 25 jaar zijn ook bij Omniplan veel technieken de revue gepasseerd.

Omniplan vond haar oorsprong in 1995, toen software voor financieel plannen nog zeldzaam was. Sindsdien zijn er talloze stappen gezet en stond Omniplan steeds vooraan om de financieel adviseur van top notch (advies)software te voorzien. Nu 25 jaar later staan we aan de vooravond van een verdere digitalisering van financieel advies. Daarbij staat het belang van de consument altijd voorop, maar wordt de adviesvorm steeds digitaler en flexibeler.

“Geautomatiseerd waar het kan, maar persoonlijk waar gewenst. In verreweg de meeste gevallen blijft de toegevoegde waarde van de financieel adviseur significant. Personal Finance is immers meer dan boxen afvinken: als adviseur ken je je klant en adviseer je de klant in zijn of haar unieke context”, aldus Dick Verhaar oprichter van Omniplan.

Naast terugkijken op 25 jaar ervaring kijkt Omniplan ook vooruit. “Als team kijken we ernaar uit om samen met onze FinTech-partners door te groeien naar de online en real-time adviesmodellen van de toekomst” vult Maarten Boddeus Directeur Product & Markt van Omniplan aan. “Met de ingezette ontwikkeling van Omniplan’s Personal Finance Platform, is naast ondersteuning van het traditionele advies, ook een heel nieuw speelveld ontstaan. Als technologie partner voor de financiële sector zijn we in staat om bestaande en innovatieve concepten rond Personal Finance snel vorm te geven.”