Skip to content

De onderschatte factor in een financieel plan: Inflatie

24 maart 2022

 

Op het FFP-Congres van woensdag 20 april 2022 geven Ingeborg Bes van Omniplan en Don Ginsel CEO van Holland Fintech een presentatie over "De onderschatte factor in een financieel plan: inflatie".

Gevolgen van inflatie

De factor inflatie wordt binnen financiële planning nogal eens onderschat. Ten onrechte, want een plan zonder inflatie leidt tot onrealistische uitkomsten. Die vervolgens de basis kunnen zijn voor verkeerde keuzes van de zijde van de klant. Beslissingen die in een later stadium wellicht niet meer te herstellen zijn. Het is dus niet alleen verstandig maar simpelweg onmisbaar om het effect van inflatie mee te wegen in een financieel plan. Zeker nu de zorgen over een stijgende inflatie weer toenemen.

In deze Expertmeeting gaat Ingeborg Bes in op gevolgen van inflatie op het inkomen en vermogen. Aan de hand van een casus geeft ze verschillende methoden weer waarop inflatie in je financiële planning kan worden verwerkt.

Ingeborg Bes
Ingeborg Bes is Business Consultant bij Omniplan. Zij heeft meer dan 20 jaar als adviseur/accountmanager bij de Rabobank gewerkt en is sinds 2003 gecertificeerd financieel planner.

Don Ginsel
Don Ginsel is sinds 2014 de CEO van de Holland Fintech groep. Hij werkte de eerste 7 jaar van zijn loopbaan voor ABN AMRO en Deutsche Bank in allerlei lending, risk en management rollen.
Vervolgens volgde er een reeks posities, zoals Finance Director, Venture Capitalist, Business Developer, Incubators en het begeleiden van Startups. Momenteel focust hij zich op het samenbrengen en het delen van van financiële kennis. Holland FinTech is een platform waarvan meer dan vijfhonderd innovatieve financiële bedrijven lid van zijn.Kom je ook?
Ingeborg Bes en Don Ginsel geven de presentatie op het FFP Congres van 20 april 2022.
Het congres is in het NBC Nieuwegein en is gratis voor leden.
Schrijf je in https://ffpcongres.nl/