Skip to content

FFP doneert bos aan Staatsbosbeheer

22 april 2022

Federatie Financieel Planners heeft tijdens het FFP Jubileumcongres op 20 april een cheque van 25.000 euro aan Staatsbosbeheer uitgereikt. De donatie is bedoeld voor de aanplant van ruim 4.000 bomen in de Bommelerwaard.

FFP vierde afgelopen jaar haar 25-jarig bestaan. In het kader van het jubileum zette de beroepsorganisatie een crowdfundactie op om geld in te zamelen voor een compleet bos. De organisatie riep haar leden op om te doneren en nodigde hen tijdens het FFP Jubileumcongres uit om een wenskaart te schrijven. Voor iedere wens doneerde FFP één boom. Veel van de wensen gingen over vrede, zorg voor het klimaat en de wens om financieel advies voor iedereen beschikbaar te maken.

Duurzame financiële gezondheid

FFP-directeur Mark Dukers hecht veel waarde aan de FFP Bomenactie. “We móeten nu echt iets aan de natuur doen en de klimaatverandering tegengaan. Ik zie dat ook als een taak voor ons. Klimaat kun je niet los zien van financiën; het moet toch ergens uit gefinancierd worden. Het raakt bovendien de missie van FFP: wij streven ernaar om een financieel gezonde toekomst voor iedereen binnen handbereik te brengen. Maar een financieel gezonde toekomst bestaat niet zonder een gezonde leefomgeving.”

Aandacht voor klimaat tijdens FFP Congres

Dat het FFP menens is, bleek wel uit de titel van het congres: Bomen over de toekomst. Tijdens het congres besteedden diverse sprekers aandacht aan natuur- en klimaatproblematiek. Zo ging Triodos-econoom Hans Stegeman in op de vraag hoe je als land rijkdom kunt verwerven zonder de natuur uit balans te brengen. Dagvoorzitter Helga van Leur hield de 700 aanwezigen voor dat het om drie zaken gaat: accepteren (dat het klimaat verandert), aanpassen én aanpakken. Want dat actie vereist is om nog erger te voorkomen, maakte ze aan de hand van feiten zeer duidelijk.

In de toekomst blijven klimaat en natuur thema’s waar FFP actief mee aan de slag gaat. “De FFP Bomenactie was een eerste, kleine aanzet om na te denken over de toekomst”, aldus Dukers. “We willen met verschillende partijen binnen en buiten de financiële sector de verbinding zoeken om met het klimaatthema aan de slag te gaan.”