Skip to content

Omniplan maakt met SOC 2 Type II- verklaring forse verdiepingsslag in informatiebeveiliging

20 december 2023
Omniplan maakt met SOC 2 Type II- verklaring forse verdiepingsslag in informatiebeveiliging

Amsterdam, 20 december ’23 – Omniplan mag zich - na een succesvolle beoordeling door onafhankelijk bureau Duijnborgh – nu officieel SOC 2 Type II compliant noemen. Een respectabele erkenning waarmee klanten verzekerd zijn van de hoogste normen voor informatiebeveiliging.  

Met SOC 2 bevestigt Omniplan te voldoen aan de strikte normen voor beveiligingsbeheer en de bescherming van vertrouwelijke gegevens. Deze belangrijke mijlpaal weerspiegelt de toewijding van Omniplan aan de hoogste normen van informatiebeveiliging en toont aan dat het Personal Finance Platform een veilige, betrouwbare SAAS-oplossing biedt. Hoog scoren op de vijf vertrouwensprincipes: beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy, is voor Omniplan van strategisch belang voor het vertrouwen in de sector.

“We zijn blij met de uitkomst van de SOC 2 rapportage, omdat Omniplan hiermee bewijst dat wij onze processen op het gebied van informatiebeveiliging adequaat hebben ingericht en aantoonbaar effectief werken. We begrijpen de toenemende bezorgdheid over privacy en beveiliging en deze rapportage onderstreept dat we proactief en doeltreffend omgaan met deze uitdagingen.", erkent Danny Steenstra Toussaint, Chief Information Security Officer bij Omniplan.  

“Dit versterkt niet alleen het vertrouwen van bestaande klanten, maar opent ook de deur naar nieuwe mogelijkheden. Met deze forse verdiepingsslag bewijst Omniplan dat zij haar informatiebeveiliging in de volle breedte op orde heeft, wat een cruciale overweging is in de keuze van een betrouwbare partner.”, aldus Margreet Rijken, Directeur Operations bij Omniplan.