Skip to content

Rabobank en Omniplan vernieuwen samenwerking in hypotheekadvies

18 februari 2021

 

De Rabobank zet stap in hybride hypotheekadvies

 

Rabobank en Omniplan vernieuwen de samenwerking op het gebied van hybride hypotheekadvies. Omniplan continueert de levering van de oplossing ‘Personal Finance Platform’ aan Rabobank voor hypotheekadvies aan haar klanten. Met deze stap vereenvoudigt Rabobank de adviesketen voor adviseurs en consumenten en wordt ook het IT-landschap gemoderniseerd.

Het Personal Finance Platform van Omniplan is het platform voor financiële instellingen die innovatie omarmen. Met deze API-first, cloud-native oplossing wordt de complexiteit van traditionele oplossingen verminderd en de betrouwbaarheid, stabiliteit en flexibiliteit verhoogd. Door deze oplossing kunnen de klanten van de Rabobank deels online zaken zelf regelen in zijn eigen klantportal. Daarnaast kunnen de adviseurs in eigen schermen de volle complexiteit ook zelf behandelen, en waar nodig ook persoonlijk de klant advies gegeven.

Rabobank heeft de ambitie om het best passende financiële advies aan haar klanten te geven. De bank vindt het belangrijk om continu aan te blijven passen aan de behoeften van haar klanten om de klanttevredenheid te maximaliseren. De geboden oplossing van Omniplan moet bijdragen aan deze ambitie.

“Door gebruik te maken van het Personal Finance Platform krijgt de Rabobank beschikking over een geheel nieuwe advieservaring zowel qua uiterlijk als qua techniek. Het platform opent veel nieuwe mogelijkheden voor onder andere pre-fill, Single Sign-On of naadloze integratie met andere systemen. De beschikbare API’s maken nieuwe klantreizen en hybride journeys eenvoudig mogelijk.” zegt Maarten Boddeus, Directeur Product & Markt van Omniplan. “Als technologie partner werken we graag met onze klanten samen aan de oplossingen van morgen.”

“Wij zijn trots dat het platform van Omniplan wederom gebruikt gaat worden door Rabobank. Het is een erkenning van onze samenwerking en ons werk van de afgelopen periode.” aldus Tom Ehren, Directeur Development van Omniplan. "We kijken ernaar uit om de samenwerking verder te continueren en dat de bestaande oplossing in de platformgedachte verder uit te bouwen.”