Charley Misset - Senior Business consultant bij Omniplan

Wat is je rol binnen Omniplan?

Ik ben senior business consultant en geef onze klanten advies over onze hypotheekoplossingen. Ik werk al sinds 2013 bij Omniplan waardoor je mij dus een echte ‘Omniplan Original’ zou kunnen noemen. In de tussentijd heb ik mooie promotiestappen gemaakt en ben ik flink gegroeid in mijn rol.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik begin mijn dag standaard met een kopje koffie, het lezen van mails en een (online) stand-up. Daarna ga ik in gesprek met de klanten om de user-story’s duidelijk in kaart te brengen. Rond 12:00 uur is het tijd voor een pauze. Voor corona liep ik tijdens mijn pauze een rondje met collega’s en gingen we daarna op kantoor een potje tafelvoetballen. Na de lunch zit ik in een mobbing-sessie, waarin ik met het hele development team aan een functionaliteit werk voor onze applicatie. Daarna is het tijd voor het wekelijkse product-owners overleg, waarin product owners updates aan elkaar geven.

Wat maakt je baan zo leuk?

De veelzijdigheid is het allerleukste. Mijn baan gaat van projectmanagement tot businessanalyse. Binnen ‘software-development land’ is Omniplan echt een mooie werkgever om voor te werken. Wat ik ook waardeer is de flexibiliteit. Omniplan verwacht flexibiliteit van jou, maar daar krijg je ook veel flexibiliteit voor terug. Als je een keer een dag vrij wil inplannen voor je voetbaltraining dan kan dat ook in overleg met je collega’s. Ook hebben we regelmatig uitjes met het bedrijf en die zijn écht memorabel. Zo zijn we bijvoorbeeld voor ons 25-jarig jubileum naar Lapland gegaan. Het kantoor en locatie is ook echt top! Stel je voor; Het is 20 graden, je hebt hard gewerkt en je gaat met je collega’s in het bruisende Amsterdam gezellig een biertje drinken. Dat is gewoon goud!

Bjorn Klomps - Business consultant bij Omniplan


Wat is je rol binnen Omniplan?

Ik ben business consultant en vervul daarmee ook de rol van product owner. Indien onze klanten bepaalde wensen omtrent het product “wonen” hebben, overleg ik deze functionaliteit eerst met de developers. Na goedkeuring gaan de developers aan de slag om deze oplossing te realiseren. Daarnaast doe ik nog andere leuke dingen zoals het schrijven van blogs en whitepapers over allerlei trends- en marktonwikkelingen. Tot slot ben ik bezig met een project gericht op agile werken bij Omniplan.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Geen dag is hetzelfde. Ik schakel veel tussen verschillende partijen. De ene keer contact met een architect, de andere dag veel met developers of klanten. Naast de stand-ups, hebben we ook koffiemomentjes om even bij te kletsen over andere zaken dan alleen het werk. We weten goed de balans te vinden tussen een lolletje tussendoor en hard werken, we hebben ook veel plezier met elkaar. Aan het einde van dag vind ik het heerlijk om even te sporten. Het is voor mij een goede uitlaatklep om even te ontspannen en om aan mijn conditie te werken natuurlijk.

Wat maakt je baan zo leuk?

De diversiteit. Als business consultant is het ook wel een uitdaging om verschillende partijen mee te krijgen in je visie en ideeën. Het geeft een voldoening als dat lukt. Wat Omniplan nog meer leuk maakt is dat iedereen hier gelijkwaardig is. Of je nou met een directeur of directe collega spreekt, iedereen luistert naar je, neemt tijd voor elkaar en toont waardering.


 

Ingeborg Bes, FFP CFP - Senior Business consultant bij Omniplan

Ik ben goed op de hoogte van vraagstukken die spelen bij klanten en kan daardoor goed helpen bij het bieden van mogelijke oplossingen. Dit komt door mijn ervaring in het geven van financieel advies voor ondernemers en vermogenden op het gebied van beleggen, financieren, inkomensvoorzieningen, financiële planning en bedrijfsoverdracht.

Sinds 2018 ben ik Senior Business Consultant bij Omniplan waar ik als product owner verschillende adviesroutes voor de Rabobank onderhoud en door ontwikkel. Samen met de klant bekijk ik welke wijzigingen in de software wenselijk zijn. Deze wensen vertaal ik in user story’s, waarmee vervolgens de developers en testers aan de slag gaan.