Annery Lucassen - Account Director bij Omniplan

Wat is je rol binnen Omniplan?

Als Account Director ben ik verantwoordelijk voor onze corporate klanten, zijnde financiële dienstverleners. Binnen deze grote klanten is alles telkens in beweging. Het is daarom belangrijk om een goed contact te onderhouden met de verschillende stakeholders om de dienstverlening vanuit Omniplan zo optimaal mogelijk te houden met als uiteindelijke doel deze corporate klanten te behouden en verder uit te bouwen.

Wat is er nodig voor een optimale invulling van je rol?

Het is belangrijk dat ik goed op de hoogte ben en blijf van diverse marktontwikkelingen. Ik volg de markt daarom op de voet via allerlei media, events en mijn netwerk en zorg ervoor dat ik precies weet wat er speelt bij onze klanten door de gesprekken die ik voer op zowel tactisch als strategisch niveau.

Wat maakt ons product zo waardevol?

We hebben bewezen dat we al 25 jaar robuuste software leveren. Binnenkort lanceren we ons ‘state of the art’ platform voor hybride klantadvies. De berekeningen in dit Personal Finance Platform waarop o.a. een Woonapplicatie en een applicatie voor Financiële Planning draaien, zijn ook los aan te roepen om de digitale klantreis van de klant - de zogenaamde Custoumer Journey- van onze klanten te ondersteunen. De klant van onze klant wordt hiermee in staat gesteld om anywere, anytime en any place op elk apparaat inzicht te krijgen in haar of zijn financiële positie. Ook zijn onze berekeningen aan te roepen back- en mid-office processen van onze financiële dienstverleners.

Wat maakt je baan zo leuk?

De kracht van Omniplan is voor mij de menselijke maat, er is oprechte belangstelling voor elkaar en het is een ontzettend fijn team om mee samen te werken. Ook ben ik trots om samen te mogen werken met een team van professionals die vanuit hun loopbaan bij diverse financiële instellingen de taal van onze corporate klanten spreken, waardoor we naadloos kunnen aansluiten, inspringen en anticiperen op de behoeftes die spelen in de markt. Tot slot wil ik de professionaliteit van onze development teams die op een agile wijze zorgen voor een continuous delivery noemen: zonder hen kunnen we niet bestaan als Omniplan. Al met al komt het erop neer dat we als bedrijf een prachtig geoliede machine zijn.

Lyone Peperkamp - Marketing Manager bij Omniplan

Wat is je rol binnen Omniplan?

Als Marketing Manager ben ik verantwoordelijk de marketing, communicatie en de PR van Omniplan. Samen met het team bekijken we welke van onze producten het beste aansluit bij de behoefte van onze (potentiële)klanten. Op basis hiervan gaan we na welk product, medium en boodschap het beste aansluit bij de juiste doelgroep.

Wat is er nodig voor een optimale invulling van je rol?

Ik vind het interessant om de marktontwikkelingen zo goed mogelijk te volgen zowel over wat er binnen onze doelgroep leeft als welke medium en boodschap het beste aansluit. Juist deze combinatie is voor mij van waarde om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Om me zo goed mogelijk te informeren lees ik veel, leer ik bij waar nodig en vind het leuk om met (potentiële) klanten in gesprek te gaan.

Wat maakt je baan zo leuk?

Naast de prettige werksfeer geeft Omniplan geeft me de ruimte om me te ontwikkelen waardoor ik mijn werk zo goed mogelijk kan doen.