''Tijdens mijn stage voelde ik mij onderdeel van het team. Ik mocht onder andere mee naar het FFP-congres om de nieuwe Personal Finance Planner te introduceren.''

Omniplan vindt het belangrijk om talent de kans te geven. Vanaf februari heeft Bryton ons als stagiair ondersteund bij de introductie van de Personal Finance Planner. Nu zijn stage erop zit blikken we samen terug op deze periode. 

Wat heb je precies gedaan voor Omniplan?

Afgelopen half jaar ben ik als stagiair commercieel business consultant betrokken geweest bij de lancering van de Personal Finance Planner. In april heeft Omniplan deze nieuwe Planner geïntroduceerd, maar tijdens een introductie spelen er natuurlijk altijd een aantal vragen bij klanten. Ter voorbereiding hebben we webinars georganiseerd zodat we met klanten in gesprek konden gaan en direct vragen konden beantwoorden. Mijn rol was bijvoorbeeld om klanten uit te nodigen, presentaties  te maken en video’s te editten. Daarnaast heb ik ook heel veel vragen over de nieuwe planner na de lancering beantwoord. Na de introductie van de planner komen er natuurlijk veel vragen vanuit de klant en het was mijn taak om binnen Omniplan de juiste informatie op te halen en deze weer terug te koppelen naar de klant.

Wat was het hoogtepunt van jouw stage ?

Tijdens mijn stage was ik onderdeel van het team dat Omniplan vertegenwoordigde op het FFP-congres. Op dit congres heeft Omniplan de Personal Finance Planner geïntroduceerd en kwamen allerlei verschillende partijen uit de sector samen. Ik heb bij onze stand veel (potentiële) klanten en partners gesproken om vragen te beantwoorden over ons product. Ook ben ik aanwezig geweest bij verschillende presentaties van experts uit het vakgebied. Het was een hele mooie ervaring om op een professioneel congres zoals deze aanwezig te zijn.

Wat heb je bij ons geleerd en ga je zeker meenemen naar je volgende uitdagingen?

Ik heb het afgelopen half jaar heel veel geleerd, maar twee dingen in het bijzonder. Als eerste heb ik geleerd dat je als business consultant moet zorgen dat je jouw product door en door kent. Al heel snel kreeg ik vragen van klanten over de inhoud en de werking van het platform. Om dit goed te kunnen beantwoorden moest ik het platform echt goed kennen. In het begin van de stage heb ik hier dan ook veel tijd in gestoken door zelf met het platform te gaan werken en veel met Menno en Ingeborg samen te werken. Ook tijdens de meetings met klanten waar ik bij mocht zijn, heb ik ontzettend veel geleerd over het product.

Daarnaast heb ik geleerd dat communicatie heel erg belangrijk is. Ik heb tijdens mijn stage onderzoek gedaan naar de communicatie rondom de keuze om geen conversie toe te passen tijdens de introductie van het nieuwe platform. Hieruit bleek dat door goed te communiceren met de klant en de juiste verwachtingen te scheppen, de kans dat je een klant tevreden houdt ook veel groter is. Vooral de timing en frequentie van communicatie is heel erg belangrijk. Ik heb een super leuke en vooral ook hele leerzame periode gehad bij Omniplan.
Ik krijg de ruimte om nieuwe technieken te onderzoeken en te leren.

Omniplan vindt het belangrijk om talent de kans te geven. Voor HBO-ers die de ambitie hebben om voor een Fintech organisatie te werken bieden we vele mogelijkheden.  Afgelopen half jaar heeft Colin bij ons stage gelopen en hieronder lees je hoe hij dat ervaren heeft.

Hoe is het om bij Omniplan stage te lopen?

Na twee eerdere stages was ik op zoek naar een stageplek waar ik onder begeleiding mij meer kon ontwikkelen en verdiepen. Ook wilde ik graag gezamenlijk werken aan een project. Alles wat ik zocht in een stageplek, heb ik bij Omniplan gevonden. Bij Omniplan krijg ik de ruimte om zelf nieuwe technieken te onderzoeken en daar ook meer over te leren. Iedereen wil mij helpen wanneer ik dat nodig heb en ook tijd voor mij vrij maken. Je voelt je daardoor een onderdeel van het team, en dat vind ik erg leuk.

Wat heb je precies gedaan voor Omniplan?

Omniplan heeft verschillende systemen in productie staan die het Personal Finance Platform ondersteunen. Mijn stageopdracht was om een systeem te bouwen dat ‘breaking changes’ vroegtijdig detecteert. Op die manier kunnen we namelijk snel ingrijpen en voorkomen dat een breaking change in ons productiesysteem terecht komt. Tijdens mijn stage heb ik mij met name gericht op contract testing. Ik werk vooral met C# en Azure DevOps, een platform waar ik eerder nog geen ervaring mee had maar nu juist heel veel over geleerd heb.

Zou je andere studenten het aanraden om bij Omniplan stage te lopen?

Zeker weten! Ik heb direct de vrijheid gekregen om te kiezen tussen verschillende stageopdrachten waar ik mee aan de slag kon gaan. Dat zorgt ervoor dat je heel veel vrijheid hebt om zelf nieuwe skills te leren, maar vraagt ook wel een stukje zelfstandigheid. Ik heb toen gekozen voor het 'breaking changes' project en daardoor veel geleerd. 

Wat ook heel goed heeft geholpen is dat ik regelmatig overleg had met mijn stagebegeleider en ik ook aanwezig ben bij de teammeetings. Ik presenteer dan wat ik tot op dat moment gemaakt heb. Het team geeft mij daar feedback op. De feedback is niet of het goed of slecht is wat ik gemaakt hebt, maar we kijken naar waarom ik iets op een bepaalde manier gemaakt heb en hoe dat nog beter zou kunnen.

Het grootste voordeel van mijn stage is dat Omniplan allemaal ervaren developers in dienst heeft waar je heel veel van kunt leren. Op het moment dat je een vraag hebt kan je direct een collega opbellen om hem of haar om hulp te vragen. Ik heb ontzettend veel geleerd van een stage bij Omniplan en zou het andere studenten dus ook zeker aanraden!

Matthijs Krempel - Senior Developer


Inmiddels heeft senior developer Matthijs zijn eerste maanden bij Omniplan erop zitten. Hieronder lees je hoe hij dat ervaren heeft en wat hem opviel.

Waarom heb je besloten om bij Omniplan aan de slag te gaan?

Wat mij vooral interesseerde is dat Omniplan bezig is met de transitie van een op vraag gebaseerd product naar een eigen platform. In veel software bedrijven zie je dat er vooral veel op basis van de klantvraag ontwikkelt wordt, met een eigen platform is dat bij Omniplan anders. Daarnaast denk ik dat je bij Omniplan ook een stukje maatschappelijke waarde kan toevoegen. Met het product van Omniplan kan ik echt iets bijdragen door mensen bewust te maken van hun financiële positie. Ik heb daarom ook bewust voor Omniplan gekozen


Hoe heb je je eerste maanden bij Omniplan ervaren?

Het bevalt goed bij Omniplan. Het is een heel interessante omgeving waarin een heleboel gebeurt. Omniplan is een vooruitstrevend bedrijf dat altijd up to date wil blijven, zo zie je dat Agile werken steeds professioneler wordt opgepakt. Dat is ontzettend leuk om te zien, zeker omdat ik daar direct in word meegenomen. Ik mag vanaf het eerste moment direct aansluiten bij goal-setting sessies waardoor ik mij al snel onderdeel voel het team.


Wat heb je tot nu toe voor Omniplan gedaan en wat ga je de komende tijd voor ons doen?


In de eerste weken heb ik mij vooral bezig gehouden met een stukje Front-end en later ook wat meer architectuur en back-end. Het is best wel een uitdaging om in een project aan te haken omdat er binnen Omniplan vrij veel services zijn. Maar door de mob-sessies wordt je wel snel meegenomen in de projecten en heb ik best veel in korte tijd kunnen leren. De komende tijd ga ik meewerken aan de rekenkern en aan de adviesroutes. Daar liggen mooie uitdagingen en ik kijk er naar uit om samen met het team deze uitdagingen aan te gaan.


Wat maakt werken bij Omniplan leuk?

Het is heel erg interessant om een eigen product te ontwikkelen zoals Omniplan doet met haar Personal Finance Planner. Je bent hierdoor namelijk vrijer om zelf een oplossing voor een klantuitdaging te realiseren. Daarnaast denk ik ook dat Omniplan een mooi en nuttig product heeft en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.


Ben je na het lezen van het verhaal van Matthijs geïnteresseerd in een positie bij Omniplan?

Solliciteer dan snel op een van onze uitdagende vacatures !