Skip to content

FFP

ffp

Ben je als financieel adviseur toekomst proef?

De financiële technologie (FinTech) ontwikkelt zich in een rap tempo. Platforms, apps, rekentools en adviessoftware, alle gericht op financiële dienstverlening, schieten als paddenstoelen ui t de grond. FinTech, in de context van financiële planning gebruikt het FFP graag de term FP-tech, zorgt ervoor dat je als financieel adviseur jezelf continue heroriënteert op het adviestraject en de wijze van klantbenadering. Hoe ga je als adviseur goed met deze ontwikkeling om? Hoe blijf je onderscheidend?

De noodzaak van financieel inzicht

Digitale hulpmiddelen stellen de consument in staat om steeds eenvoudiger een overzicht te krijgen van de financiën. Meer financieel overzicht betekent nog geen financieel inzicht. De consument heeft snel digitaal overzicht. Maar wat betekenen al die gegevens? Op dat moment komt de behoefte aan een financieel adviseur op. Die kan namelijk ook inzicht verschaffen.

De inventarisatie en analysefase worden grotendeels door applicaties overgenomen. het gesprek met de cliënt over wat hij belangrijk vindt, het doorvragen, het geven van inzichten, het persoonlijk financieel advies en het samen tot een goede invulling komen. Daar zit de werkelijke kracht van de financieel adviseur.

Voor wie is de FFP?

FFP is dé beroepsvereniging voor (gecertificeerd) financieel planners. De vereniging versterkt de vakkennis en ontwikkeling voor financieel planners. Hierdoor kunnen zij hun cliënten van een hoogwaardig en integraal financieel advies voorzien. FFP behartigt ook de belangen van haar leden in de ruimste zin van het woord. Zij maakt zich in het bijzonder sterk voor het vergroten van de bekendheid van het begrip financiële planning.

FFP-ledenkorting

FFP wil haar leden graag helpen met het aanbieden van interessante en relevante producten die als FFP-lid van toegevoegde waarde zijn voor het uitoefenen van hun vak. FFP-leden kunnen gebruik maken van verschillende ledenvoordelen. Omniplan geeft FFP-leden €530,- korting per jaar op de hoofdlicentie.

Wil je gebruik maken van deze korting of wil je meer informatie over de ledenkorting? Bezoek de website van FFP.

Start vandaag nog uw gratis proefperiode!

Wilt u zelf ervaren hoe onze Personal Finance Planner bijdraagt aan uw financiële planning? Mail ons gerust, dan plannen wij binnen 1 werkdag een belafspraak met u in.
adviesplanner-omniplan