Persoonlijke financiële planning maken met Omniplan

De Personal Finance Planner van Omniplan is compleet en betrouwbaar en helpt financieel planners met het opstellen van een persoonlijke financiële planning voor elk huishouden.

De software financiële planning van Omniplan maakt een grondige doorrekening van de financiële en fiscale situaties van een huishouden. Financieel planners helpen (vermogende) klanten en directeur-grootaandeelhouders met het nemen van goede financiële beslissingen. Of het nu gaat om schenken van vermogen, bedrijfsoverdracht of het maken van een pensioenplan; de planner geeft de samenhang tussen budget- en vermogensontwikkeling van een klant weer en schetst de consequenties daarvan in de toekomst. Daarnaast maakt het de life-events zoals ontslag of overlijden van de client of partner inzichtelijk.

Lees meer en ontdek!

Eén planner, meerdere rekenmodules

Wonen

Of het nu gaat om een huurhuis, de eigen woning of een verhuurd pand voor beleggingsdoeleinden; de Personal Finance Planner rekent alle ins en outs door.

Verzekeren

Meer zicht hebben in hoe een arbeidsongeschiktheidsverzekering tekorten oplost, of weten welke dekking toereikend is voor een af te sluiten overlijdensrisicoverzekering?

Pensioen

Wilt u inzicht in op maat berekende AOW, slapende & actieve werknemerspensioenen en (bancaire) lijfrentes?

Vermogen

Krijg meer inzicht in de opbouw van het vermogen van uw klant.

Schulden

De historische fiscaal gedreven hypotheekproducten zijn allemaal terug te vinden in de Personal Finance Planner. Deze worden fiscaal correct doorgerekend. Hierdoor is het effect op het netto-inkomen van een huishouden van nu en voor de toekomst helder.

BV

Uitgebreide BV-module maakt het mogelijk om meerdere BV’s (maar ook andere ondernemingsvormen) op te voeren.

 • Je merkt direct dat de Personal Finance Planner qua ‘look and feel’ meer van deze tijd is. De berekeningen zijn hetzelfde, maar de Planner rekent sneller door.

  Joep van Spreeuwel Vermogensregisseur Servatus

Hoe werkt de Personal Finance Planner?

De Personal Finance Planner heeft veel nieuwe functionaliteiten waarmee u uw klanten nog beter kunt adviseren. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen kunt u een gratis proeflicentie aanvragen. Aan de hand van een oefencasus kunt u kennismaken met de vele functionaliteiten die de planner te bieden heeft.


De voordelen van een Personal Finance Planner

Met het toevoegen van een reeks nieuwe vergelijkingsmogelijkheden, stelt de Personal Finance Planner adviseurs in staat om de klantsituatie vanuit verschillende perspectieven te analyseren. Het vergelijken van verschillende jaren, maar ook van verschillende scenario’s ten opzichte van elkaar tot aan cijfers in scenario’s; het kan allemaal. Hiermee ontstaat snel en eenvoudig overzicht op het hoogste niveau.

Of het nu gaat om een financiële planning over: belasting, vermogensontwikkeling of bijvoorbeeld inzicht in arbeidsongeschiktheid; de Personal Finance Planner biedt inzicht in een handomdraai.


Specificaties en tarieven

Onze oplossingen zijn geschikt voor de grootzakelijke financiële markt, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf. Onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen van technologie voor een persoonlijk financiële planning is samengebracht in ons Personal Finance Platform; de kern van al onze FinTech oplossingen. Dit krachtige, cloud-based platform biedt tal van toepassingen voor consumentenvragen rond hun financiën. Benieuwd naar onze bijbehorende tarieven? Bezoek dan deze pagina voor meer info.


FAQ

Wat is het verschil tussen de Adviesplanner en de nieuwe Personal Finance Planner?

De berekeningen blijven hetzelfde, alleen het platform rekent sneller door. De nieuwe functionaliteiten die zijn toegevoegd aan het Personal Finance Platform vindt u onder de vraag: Welke nieuwe functionaliteiten heeft de Personal Finance Planner?

Voor het nieuwe platform zullen wij gebruik maken van continuous delivery, hierdoor kunnen we dagelijks functionaliteit toevoegen aan de applicatie, die u direct kunt gebruiken. Zo bent u als adviseur altijd verzekerd van up-to-date software.

Welke nieuwe functionaliteiten heeft de Personal Finance Planner?

 • Onderwerpen voor in de Personal Finance Planner zijn:
  • Vermogensplanning
   • Renteloos direct opeisbare lening
   • Vordering op derden
   • Schenken vrij van recht
   • Overbedelingsschuld
  • Twee modellen om inflatie in kaart te brengen
  • Het rapport wordt opgebouwd uit modules die makkelijk te selecteren zijn
  • Uitgebreider doelen formuleren door het gewenste inkomen in de tijd voor uw klant te differentiëren
 • Zodra de BV module deel uitmaakt van de release
  • Nieuwe onderwerpen in de bv module
   • Vrijgestelde beleggingsinstelling
   • Terugbetaling van aandelenkapitaal
   • Inzicht in het verloop van de verkrijgingsprijs
 • Geheel nieuwe look en feel
  • Ruimer opgezet
  • Meer kleur
 • Direct toegankelijk via veel gebruikte browsers, niet gelimiteerd aan internet Explorer
 • Inloggen met een bestaand Microsoftaccount
De bovenstaande functionaliteiten zullen wij tijdens de webinars verder toelichten.

Waar kan ik terecht met mijn vragen over de Personal Finance Planner?

Stuur ons een mail naar pfp-support@omniplan.nl.

Is gebruik van de Personal Finance Planner veilig?

Het Personal Finance Platform draait in een veilige en stabiele cloud-omgeving die voldoet aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Onze SOC2 certificering borgt de continue aandacht voor datasecurity.

Nieuws & Kennis

BANNER VERMOGEN2
blog

Koopkrachtverbetering: wat betekent dit voor jou?

Lees meer
BANNER BEELD WONEN Andere Achtergrond
wonen

Verduurzamen van je woning in 2024 nog aantrekkelijker!

Lees meer
Omniplan SOC 2 Type 2 Header
SOC2

Omniplan maakt forse verdiepingsslag in informatiebeveiliging met SOC 2 Type II verklaring

Lees meer

Dit maakt Omniplan uniek

Betrouwbare software is key bij Omniplan. Wij maken de beste sofware financiële planning voor de financieel adviseur en consument.

Als geen ander weten wij dat uitgebreide rekenfuncties, gebruiksgemak en betrouwbaarheid bij persoonlijke financiële planning voor adviseur en consument onmisbaar zijn. Voor zowel grootbanken als individuele adviseurs zijn we een betrouwbare partner op het gebied van financiële planning.

Wilt u meer weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 • Omniplan de businesspartner voor alles rondom financieel advies
 • Al sinds 1995 de specialist in financiële planning software
 • Kwaliteit en betrouwbaarheid is onze standaard